Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

In aceasta pagina, explicam modul in care procesam, inclusiv colectam, utilizam si protejam datele dumneavoastra cu caracter personal, atunci cand utilizati serviciile noastre, precum si site-ul nostru web.

Informarea corecta a utilizatorilor acestui site este o prioritate pentru noi, asa ca o va explicam detaliat, in randurile care urmeaza, ce date colectam de la dumneavoastra, cum le folosim, in ce scop le folosim, cat timp le stocam si care sunt drepturile dumneavoastra in acest context.

Este important de mentionat la ce ne referim cand folosim expresia DATE PERSONALE – orice date despre o persoana fizica, care poate duce, direct sau indirect, la identificarea persoanei respective. Sunt incluse aici Numele, orice Numar de Identificare, informatii despre Localizare si orice alt identificator online precum dispozitivul folosit pentru accesarea internetului, adresa IP sau informatiile obtinute prin cookie-uri.

Legat de ACCEPT, in contextul colectarii si folosirii datelor, am luat toate masurile tehnice pentru ca dumneavoastra sa ne puteti oferi acest acord in deplina cunostinta de cauza, de la prima si pana la ultima interactiune pe care Dvs. o efectuati cu acest site.

Obiectul prezentei Note de Informare

Aceasta Nota de informare se aplica prelucrarii datelor cu caracter personal ale:

  • Partenerilor nostri contractuali precum: furnizori, vanzatori, clienti („Parteneri comerciali”);
  • Vizitatorilor si utilizatorilor site-ului nostru.

 

Protectia datelor dumneavoastra

Scopul nostru este livrarea de servicii specifice si detaliarea acestora prin intermediul acestui Website, iar noile reguli de protectie a datelor cu caracter personal (GDPR) fac parte din acest context. Prin urmare, dorim sa va asiguram ca siguranta datelor dumneavoastra este o prioritate pentru noi si ca folosim aceste date pentru unicul scop de va oferi informatiile necesare despre serviciile dorite si o experienta personalizata atat pe site-ul nostru, cat si pe platformele online pe care ne promovam produsele si serviciile (Facebook, Instagram si Google).

Datele cu caracter personal pe care le colectam cu privire la dumneavoastra

Colectam datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi (de exemplu, informatiile pe care ni le furnizati prin completarea formularelor de pe site-ul nostru web sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate).

Informatiile pe care ni le furnizati pot include numele, judetul/orasul in care va aflati, adresa de e-mail si numarul de telefon precum si alte informatii, dupa caz. Avem nevoie de aceste date pentru a va putea oferi serviciile dorite. De asemenea, utilizam cookie-uri (fisiere text de mici dimensiuni stocate in browser-ul dvs.) si alte tehnici cum pentru a urmari miscarile dumneavoastra pe site-ul nostru. Pentru detalii suplimentare in acest sens si in legatura cu modul de a opta pentru renuntarea la acestea, va rugam sa consultati sectiunea Politica de Cookie-uri.

Nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastra (de exemplu informatii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice, sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala).

In cazul in care ne furnizati in mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interactiunea dumneavoastra cu Website-urile noastre sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate, din proprie vointa si nu la cererea noastra, vom sterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre daca nu consideram ca prelucrarea acestora este necesara pentru un scop legitim.

Cum folosim datele dumneavoastra si care este temeiul juridic al prelucrarii

Folosim datele dumneavoastra, doar daca avem acordul, in mai multe feluri, in functie de natura lor. Mai jos am detaliat toate tipurile de date pe care le colectam si cum le folosim ulterior:

  1. Adresa de email – In cazul in care ne-ati furnizat adresa dumneavoastra de email, o vom folosi pentru va trimite emailuri de informare cu privire la produsele si serviciile noastre de care sunteti interesat, dar si la articolele si resursele pe care le publicam periodic pe acest site.
  2. Prenumele si Numele – Pentru a va oferi serviciile dorite, avem nevoie de numele sau prenumele dumneavoastra. In cazul in care solicitati, vom sterge imediat datele furnizare dupa incetarea contractului de prestare servicii.
  3. Numarul de telefon – In cazul in care ne-ti furnizat Numarul de Telefon, folosim aceste date pentru a va putea contacta rapid, in scopul informarii cu privire serviciile dorite.
  4. Numele companiei – In cazul in care ne-ati furnizat numele companiei pentru care lucrati, sau pe care o administrati, folosim aceste date pentru a incheia contractul de prestare servicii.
  5. Datele de facturare – In cazul in care ne-ti furnizat datele de facturare (CNP, CUI, Numarul de Inregistrare la Registrul Comertului, Adresa Sediului Firmei, Contul Bancar, Numele Bancii, Numele Reprezentantului Legal, Functia Reprezentantului Legal), folosim aceste date pentru a incheia contractul de prestare servicii.
  6. Datele despre browser/IP/dispozitiv – In cazul in care ati fost de acord sa colectam detaliile despre Browser, IP, Dispozitiv, folosim aceste date pentru a determina cum folositi site-ul nostru, scopul fiind sa facem schimbarile necesare pentru ca dumneavoastra sa gasiti mai usor informatiile pe care le cautati;

 

Sumar

Am luat toate masurile tehnice pentru ca dumneavoastra sa nu fiti obligat(a) sa ne furnizati niciun fel de date (totul e optional), dar e bine de stiut ca fara ele e posibil ca anumite parti din website sa nu functioneze corect, sa nu putem colabora, sau sa nu va putem anunta cu privire la serviciile din portofoliul nostru de care ati putea fi interesat(a).

Prelucram informatiile dumneavoastra cu caracter personal pentru diverse motive tehnice, administrative si operationale, cum ar fi pentru a ne asigura de prezentarea continutului in modul cel mai eficient pentru dumneavoastra si pentru dispozitivele pe care navigati; pentru a imbunatati Website-ul noastru, inclusiv functionalitatea acestuia, pentru a oferi un continut personalizat, care ar putea fi de interes mai mare pentru dumneavoastra; precum si ca parte a eforturilor noastre de a pastra website-ul in siguranta.

Vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal doar cu consimtamantul dumneavoastra. In aceste cazuri, vom solicita consimtamantul dumneavoastra, in mod transparent, atunci cand furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal. Ulterior, veti putea sa va retrageti consimtamantul in orice moment prin intermediul adresei de e-mail contact@pegasus-moto.ro. Cu toate acestea, retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea niciunei prelucrari care a avut loc inainte de retragerea acestuia.

In cazul in care solicitam date cu caracter personal pentru a respecta obligatii legale sau contractuale, fiind deja partenerul nostru contractual, furnizarea acestor date cu caracter personal de catre dumneavoastra este obligatorie. Acest lucru inseamna ca, daca astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea sa gestionam relatiile contractuale sau sa respectam obligatiile care ne sunt impuse. In toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este optionala si nu aveti obligatia de a le furniza.

Daca sunteti partenerul nostru contractual, avem nevoie sa prelucram datele in urmatoarele scopuri:

In scopul furnizarii de servicii si efectuarii platilor in baza contractelor relevante, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, date de contact de afaceri si codul de identificare fiscala, pentru persoanele inregistrate in scopuri de TVA. Aceasta prelucrare se bazeaza pe executarea unui contract la care dumneavoastra, in calitate de Partener comercial, sunteti parte, obligatii legale care ne sunt impuse si interesul nostru legitim.

Daca sunteti utilizatori sau clienti, avem nevoie sa prelucram datele in urmatoarele scopuri:

In scopul furnizarii serviciilor dorite, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar adresa de e-mail, numarul de telefon sau adresa de IP. Putem prelucra datele cu caracter personal astfel incat sa va putem oferi informatii despre bunuri sau servicii care consideram ca va intereseaza. Daca sunteti un client existent, va vom contacta numai prin e-mail sau prin SMS cu informatii despre bunuri si servicii similare cu cele care au facut obiectul unei vanzari anterioare sau unei negocieri cu dumneavoastra in vederea vanzarii, cu exceptia cazului in care ati optat altfel anterior. Daca sunteti un client nou, va vom contacta prin mijloace electronice numai daca avem acordul dumneavoastra prealabil

Nu vom partaja datele dumneavoastra cu caracter personal cu terte parti in scopuri de marketing fara consimtamantul dumneavoastra explicit in acest sens.

Partajarea datelor personale:

  1.  Nu am vandut, nu vindem si nu vom vinde niciodata datele dumneavoastra catre terte parti. Oferim servicii care se bazeaza pe increderea clientilor si a potentialilor clienti, iar siguranta datelor personale este esentiala in acest proces.
  2. Singurele entitati care au acces la datele utilizatorilor acestui site sunt persoaneje juridice sau furnizorii cu care colaboram in baza unor contracte ce contin clauze de confidentialitate, fara de care nu ne-am putea desfasura activitatea si, in cazuri exceptionale si doar pe baza unor cereri oficiale, institutiile publice care aplica legea in Romania.
  3. Singurele date despre utilizatorii acestui site, la care terte parti au acces, sunt agregate si anonimizate – pe baza carora utilizatorii nu pot fi identificati.

Cat pastram datele dumneavoastra cu caracter personal

  1. Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt pastrate numai atat timp cat este necesar, in conformitate cu Politica noastra privind Pastrarea Datelor, pentru o perioada care nu depaseste perioada necesara pentru a indeplini scopurile enumerate in prezenta Nota de informare si/sau impusa de legislatia aplicabila, in conformitate cu perioadele minime legale de pastrare aplicabile si/sau atat cat este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (si drepturile legitime ale altor persoane).

 

Politica de e-mail

Cum procedati daca nu doriti e-mailuri din partea noastra? – Prin trimiterea unui email catre noi, in care sa solicitati sa nu mai primiti e-mailuri din partea noastra. Orice solicitare in acest sens va fi rezolvata in maxim 48h de la primire.

Drepturile dumneavoastra in contextul datelor

Dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal – Aveti dreptul de a rectifica datele detinute in legatura cu dvs., daca acestea nu sunt corecte. Daca datele pe care le detinem cu privire la dumneavoastra trebuie actualizate sau in cazul in care considerati ca acestea pot fi incorecte, ne puteti contacta folosind datele din pagina de Contact.

Dreptul de acces la datele cu caracter personal – Aveti dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le detinem in legatura cu dvs.

Pentru a face aceasta cerere in calitate de persoana fizica sau terta parte autorizata, va rugam sa ne contactati folosind datele din pagina de Contact.

Dreptul la portabilitatea datelor – Aveti dreptul de a putea lua cu dumneavoastra datele proprii pe care ni le-ati comunicat in anumite circumstante

Dreptul de opozitie la utilizarea datelor cu caracter personal – In anumite circumstante, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra. cu caracter personal.

Pentru a nu mai primi mesaje de marketing – Daca nu doriti sa mai primiti mesaje de marketing din partea noastra privind serviciile si produsele noastre si/sau ale partenerilor nostri, puteti opta pentru a renunta la toate comunicarile de marketing sau o parte dintre ele, prin cerere ferma folosind datele din pagina de Contact.

Cum sa inaintati o plangere

Daca doriti sa ne contactati in legatura cu oricare dintre drepturile dvs. sau sa faceti o plangere in legatura cu modul in care utilizam datele dvs. cu caracter personal, va rugam sa contactati echipa noastra folosind datele din pagina de Contact.

Vom face eforturile pentru a ajuta, dar daca aveti in continuare nemultumiri, puteti contacta Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal– datele de contact se gasesc la adresa WWW.DATAPROTECTION.RO

Dreptul de a restrictiona utilizarea datelor dvs. cu caracter personal

In cazul in care considerati ca datele pe care le detinem cu privire la dvs. sunt incorecte sau considerati ca nu ar trebui sa prelucram datele dvs., va rugam sa contactati echipa noastra de Relatii cu Clientii pentru o discutie in legatura cu drepturile pe care le aveti. In anumite circumstante, veti avea dreptul de a ne cere restrictionarea prelucrarii, lucrul pe care il vom face imediat la cererea dumneavoastra.